Nilai Pasaran Pinduoduo Lebih Daripada JD

Internet gempa bumi berlaku !!! Pinduoduo nilai pasaran menang daripada Jd.com , menjadi syarikat Internet keempat terbesar di China)

Hanya empat tahun dipasaran tetapi nilai pasaran melebihi Jingdong JD , menjadi syarikat Internet keempat terbesar di China. Pada 24 Oktober 2019 , masa tempatan, harga saham melonjak. Pada penutup, harga saham ialah 39.96 dolar AS, naik 12.56%, dan nilai pasaran meningkat kepada 46.4 bilion dolar AS.

Pinduoduo vs JD

Pinduoduo adalah perniagaan yang menggabungkan media sosial dan e-dagang menjadi ‘platform perdagangan sosial’ yang membolehkan pengguna menggunakan media sosial untuk berkongsi maklumat produk dengan rakan-rakan dan keluarga dan kumpulan bersama-sama menjadi ‘pasukan’ untuk membeli produk.

Pasukan juga boleh menerima diskaun sehingga 90% ke atas pembelian mereka. Tencent, yang app WeChat adalah penggerak utama lalu lintas ke laman web ini, sekarang menyokong Pinduoduo. Majoriti buat pembayaran melalui WePay sistem pembayaran WeChat. Berbanding dengan laman web dan aplikasi e-dagang lain, yang telah mencipta pengalaman pengguna mereka di sekitar mencari produk, Pinduoduo telah membina pengalaman pengguna berdasarkan perkongsian dan interaksi antara pengguna.

Pinduoduo telah berjaya dalam menargetkan pengguna yang secara tradisinya menjadi lebih sukar bagi syarikat-syarikat e-dagang untuk mencapai, iaitu pengguna sensitif harga dari bandar-bandar rendah di China, serta demografi yang lebih tua.

Pinduoduo sekarang yang mana nampak bergerak dengan laju dan sekarang ramai yang sedang menonton siapa akan menjadi juara dan ini bukan hanya dalam masa 1 tahun mungkin dalam 3-4 tahun baru tahu siapa yang akan menjadi juara tetapi ini akan akibat bergerak dengan pantas juga ada kaitan dengan anda yang sedang cari duit online

By admin

Full Time Online Business Sejak Tahun 2008 Dan Pakar Dalam Bidang Import Barang Dari China Facebook Ads Adword Wordpress Digital Marketing

Leave a Reply