Convid 19 Latest Update Malaysia – Perintah Kawalan Pergerakan

Perintah Kawalan Pergerakan ( Movement Control Order ) bermula dari hari ini 18 March -31 March 2020 di seluruh Malaysia 

Perintah Kawalan Pergerakan ini adalah sangat penting bagi setiap orang untuk mamatuhi dan ini adalah arahan 

covid-19 updates

Terdapat 6 Arahan Yang Terkandung Dalam Perintah Kawalan Pergerakan

6 arahan Perintah Kawalan Pergerakan yang anda kena baca dengan teliti

i. Larangan menyeluruh pergerakan dan perhimpunan ramai termasuk aktiviti keagamaan, sukan, sosial dan budaya;

ii. Sekatan menyeluruh semua perjalanan rakyat Malaysia ke luar negara;

iii. Sekatan kemasukan semua pelancong dan pelawat asing ke dalam negara;

iv. Penutupan semua Taska, Sekolah Kerajaan dan swasta dan lain-lain institusi pendidikan rendah, menengah dan pra-universiti;

v. Penutupan semua Institusi Pengajian Tinggi (IPT) Awam dan Swata serta Institut Latihan Kemahiran di seluruh negara; dan

vi. Penutupan semua premis kerajaan dan swasta kecuali yang terlibat dengan perkhidmatan penting negara (essential services).

Convid 19 Bisnes Dari Rumah

Jika soal apa bisnes dari rumah boleh buat memang hanya 2 saja iaitu bisnes fizikal dan bisnes digital 

,tetapi dalam keadaan yang sebegitu mesti bisnes digital adalah satu permulaan yang mudah dan cepat nampak duit

Bisnes Digital vs Bisnes Fizikal Dari Rumah

Produk digital seperti ebook ,software ,video ,grafik adalah digital produk yang mana tidak dapat pegang hanya boleh lihat ,mudah faham kan ? jika ebook ramai tahu dan mudah faham 

Produk fizikal adalah seperti bag baju kasut yang mana kita boleh nampak dan pegang ,

tetapi ramai masih dalam bisnes fizikal tetapi sebenarnya dalam online bisnes produk digital adalah paling mudah mula dan cari duit 

Bisnes Digital Produk -Duit RM + USD

Jika anda lihat dari paparan yang dibawah dan atas  adalah bisnes digital yang mana bukan saja pembeli dari Malaysia manakala juga dari luar negara ini yang cukup cantik

Kemudian ada pembeli kita cuma perlu bagi link downnload tak perlu tahu kos shipping ,tak perlu masalah kastam 

,yang penting ada produk digital yang ada permintaan ,itu saja sudah cukup dan paling penting tak perlu restock ,satu kali upload jual tanpa henti

Manakala bisnes dari rumah boleh cari duit RM tetapi juga boleh cari duit USD tanpa keluar dari rumah ,macam mana best kan ?

Bisnes Digital Produk Kebaikan Passive Income

Kebaikan bisnes digital produk memang banyak dan cara untuk permulaan pun tak banyak 

1-Bisnes digital Produk termasuk ebook atau panduan dalam video tetapi bukan buat sendiri ,

cari PLR MRR dan terus jual ,jika nak sendiri tulis dan buat sampai bila kan ? Jangan buang masa 

2-Post di Shopee Lazada ebay Fb Group Blog sendiri ,setakat jika luar negara dan Malaysia sekurang kurang adalah lebih 30 web yang boleh jual produk digital

3-Ada order masuk bagi link download 

4-Jika nak jual di pasaran antarabangsa cuma perlu ada Paypal dan yang paling baru daftar Stripe lagi best

Contoh Bisnes Produk Digital

Panduan Pinduoduo + Pro adalah ebook dan ada yag beli bagi link download dah siap kerja sangat mudah kan ? tak perlu kirim 

di bawah ini adalah produk digital English yang mana adalah dalam niche Facebook dan dibawah gambar adalah Panduan Stripe terbaru

Buat Duit Dengan Facebook PLR Video Bundle

Bisnes Digital Produk Bagaimana Bermula ?

Dengan kata yang mudah ,saya sendiri sudah mula bisnes digital masuk ke tahun 12 boleh baca siapakah saya 

Siapa Saya 

Dari 12 tahun yang lalu di Forum Wangcyber yang terkenal memang sudah dikenari sebagai Pakar Review Ebook ,

jika ebook yang sudah baca tidak ada kualiti walaupun penulis bagi duit berapa banyak tetap tidak akan layan

Saya pentingkan kualiti dari saya pertama bongkar 1688 Pinduoduo sampai Shopee Ship from overseas memang digelar Pakar Kongsi Rahsia 

Ini bermakna anda cuma perlu sedikit modal ( ratus saja )tentang  produk anda tak perlu risau boleh dikatakan 

setiap hari ada yang baru anda hanya fokus upload dan post di mana mana web seperti Shopee Lazada Fb Instgram dan banyak lagi web lain 

Masih Nak Tunggu ?

Jika anda betul dan minat peluang produk digital boleh isi borang di bawah dan berikan no whatsapp anda atau terus hubungi Whatsapp saya 

Author: admin

Full Time Online Business Sejak Tahun 2008 Dan Pakar Dalam Bidang Import Barang Dari China Facebook Ads Adword Wordpress Digital Marketing

Leave a Reply